Duvar Kağıdı Tutkalı Üzerine Boya yapılır mı? Duvar Kağıdı Tutkalı Nasıl Kaldırılır?

Geleneksel duvar kağıdının duvardan çıkarılması zordur, özel sıvı sökücü veya duvar kağıdı buharlı aletler gerektirir. Kağıdı çıkarabilirseniz, bir engel daha kalabilirsiniz: duvar kağıdı tutkalı.

Duvar kağıdı tutkalı üzerine boyamak mümkündür. Çoğu duvar kağıdı tutkalı suda çözünür. Nişasta veya kaolin (bir tür kil), duvar kağıdı tutkalı için temel bileşendir.

Duvar Kağıdı Tutkalı Nasıl Kaldırılır

Duvar kağıdı tutkalı duvardan çıkarmak için önce tutkalı hafifçe yıkamayı deneyin. Bu işe yaramazsa, zımparalayın.

1.  Çözüm Hazırlayın

Bir galonluk temiz bir kovada sıcak su, 1 su bardağı sirke ve 1 çay kaşığı bulaşık deterjanı karıştırın. Karışımı köpürtmekten kaçınmak için hafifçe karıştırın.

2.  Duvara Çözüm Uygulayın

Eldiven giyin. Süngeri duvara uygulayın. Küçük alanlarda çalışın ve duvarı sadece hafifçe ovalayın. Duvarı suyla ıslatmaya çalışmayın. 

3.  Yapıştırıcıyı Kazıyın

Süngerle birkaç kez geçtikten sonra macun bıçağı veya alçıpan bıçağıyla devam edin. Yapıştırıcının tekrar kurumasını önlemek için hızlı çalış. Yüzeyin oyulmasını önlemek için bıçağı düşük bir açıda tutun.

4.  Duvar Kurumasın

Tutkalın sürtünmesi veya kazınması işe yaramazsa, daha sonra zımparalamayı deneyin. İlk önce duvarın iyice kurumasına izin verin. Odadaki sıcaklığa ve hava akışına bağlı olarak, duvarların tamamen kuruması tam bir gün hatta iki gün sürebilir.

5.  Zımpara Kağıdı ile Zımparalayın

Zımpara kağıdını elektrikli salınımlı zımpara makinesine yerleştirin. Duvarı zımparalayın, ancak zımpara makinesine sertçe bastırmaktan kaçının. Pürüzsüzlüğü kontrol etmek için serbest elinizle her geçişi takip edin.

Duvar Kağıdı Tutkalı Üzerine Boyama

Genel olarak, doğrudan duvar kağıdı tutkalı üzerine boyanması tavsiye edilmez.

Çoğu iç cephe boyası su bazlıdır, çoğu duvar kağıdı yapıştırıcısı da su bazlıdır. Yani boyayı tutkalla karıştırdığınızda yapıştırıcıyı yeniden aktif hale getiriyorsunuz. Bu, yumrulu veya dalgalı bir doku oluşturabilir.

Ayrıca, boyaya yapıştırıcı

karıştırarak boyanın dayanıklılığından ve duvara tam olarak yapışma yeteneğinden ödün vermiş olursunuz. Daha sonra boya zamanından önce çatlayabilir ve ufalanmaya başlayabilir.

Bununla birlikte, bu sınırlamaları kabul ettiğiniz sürece duvar kağıdı tutkalı üzerine boyamak bir seçenektir. Başarı şansını artırmak için:

  • Yağ bazlı bir astar kullanın.
  • Tek bir kalın kat yerine birden çok ince kat boyayın.
  • Boyanın tamamen kürleşmesine izin verin, ardından başka bir boya katmanı ekleyin, çünkü ilk yeni boya katmanından tutkaldan beyaz noktalar görünebilir.

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HEMEN TEKLİF ALIN
Insert math as
Block
Inline
Additional settings
Formula color
Text color
#333333
Type math using LaTeX
Preview
\({}\)
Nothing to preview
Insert