Ev iç mekanları için ışık tasarımına ilişkin 5 ipucu

Doğal ışık her zaman revaçtayken, tüp lambalar, ampuller vb. şeklindeki yapay aydınlatma, doğal ışığın ulaşamadığı köşelere ulaşabilir ve oda boyutunu, mobilyalarını ve renk paletini tamamlayabilir. Doğru yerleştirme ile iç mekanlarınızın görünümünü değiştirebilirsiniz. İşte mekanınız için deneyebileceğiniz evler için iç aydınlatma tasarımları için birkaç ipucu.

Aydınlatmanın faydalı olduğundan emin olun

Ev için iç aydınlatma satın almaya başlamadan önce, her odada hangi görevleri üstleneceğinizi ve aydınlatmanın size nasıl yardımcı olabileceğini veya sizi nasıl etkileyebileceğini belirleyin. Örneğin, mutfağınızda yemek pişirirken yoğun bir aydınlatmaya ihtiyaç duyacaksınız , bu nedenle dolaplarınızın ve set üstü ocaklarınızın üzerinde yukarıdan aydınlatma ve gömme aydınlatma kombinasyonunu kullanın. Okuma, sizden uzakta yumuşak veya yönlü aydınlatma gerektirir. Banyolar ve tuvaletler, yukarıdan aydınlatma ve yan aydınlatma kombinasyonuna ihtiyaç duyacaktır.

Önceden planlamak, iç tasarımda doğru aydınlatma türlerinin belirlenmesine yardımcı olacaktır. Her odanın temel özelliklerini ve her birinde hangi etkinliklerin yer alacağını düşünmek size stil, renk sıcaklığı ve çıktı hakkında daha iyi bir anlayış sağlayacaktır.

Aydınlatmanızı katmanlayın

Eviniz için doğru türde iç aydınlatma ile odanızı yükseltebilir ve daha büyük görünmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin, alçak sarkıt lambalar, yükseklik yanılsaması yaratır ve bir dizi ışık, alanınıza rahat bir his verebilir.

Spot ışıkları kullanın

Spot ışıkları, en sevdiğiniz tabloyu, kanepeyi, aynayı ve diğer herhangi bir nesneyi vurgulamanın veya bunlara odaklanmanın harika bir yoludur. Stratejik yerleşimlerle herhangi bir alana sıcaklık, zarafet ve incelik katabilirler ve bu da onları iç tasarımdaki en iyi aydınlatma türlerinden biri haline getirir. Yemek masanızın ortasına işaret edilen spotlar insanları çekebilecek ve kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayacaktır.

İşleri basit tutun

Özellikle aydınlatma söz konusu olduğunda, renk şemalarını, temaları ve malzeme bitişini tutarlı tutmayı unutmayın. Çok fazla farklı stil veya plan kullanmak, ziyaretçilere huzursuzluk hissi verebilir. Daha açık tonlar bir odayı açar ve daha geniş bir alan görünümü verir, açık to

nlar veya renk patlamaları dikkati belirli bir nesneye veya özelliğe çekerken, daha koyu tonlar rahatlık veya lüks hissi verir. 

Aydınlatmanızı dikkatli seçin

Modern teknoloji hayatı bizim için son derece uygun hale getirirken, enerji maliyetlerimizi de artırdı ve çevreye yarardan çok zarar veriyor. Sadece ışıklarımızla bile zararlı UV ışınları yayarak çok fazla elektrik tüketiyoruz. Evler için iç aydınlatma tasarımları düşünürken  led ışıkları tercih ederek  enerji maliyetlerinizi ve karbon ayak izinizi azaltın . LED lambaların standart ampullere göre daha fazla avantajı vardır, daha uzun ömürlüdür ve çok daha az miktarda sera gazı yayarak çevreye yardımcı olur.

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HEMEN TEKLİF ALIN
Insert math as
Block
Inline
Additional settings
Formula color
Text color
#333333
Type math using LaTeX
Preview
\({}\)
Nothing to preview
Insert