BOYA BADANA NE ZAMAN VE HANGİ SIKLIKLA YAPMALISINIZ?

BOYA BADANA NE ZAMAN VE HANGİ SIKLIKLA YAPMALISINIZ?

Boya badana tüm mevsimlerde yapılması mümkündür. Genellikle bahar ve yaz aylarında yapılsa da kış aylarında da badana yapabilirsiniz. Kış aylarında hava soğuk olduğundan boyanın kuruması daha uzun sürebilir. Soğuk havalarda püf noktalarına dikkat ederek boya yapılır. Ustalarımızın görüşüne göre boya işlemleri için en ideal zaman ilkbahardır. Aynı zamanda sıcak havalarda boya kokusu evden kısa sürede çıkar.

BOYA BADANA KAÇ YILDA BİR YAPILMALIDIR?

Boyaların hangi sıklıkla yenilenmesi gerektiği ise merak konusudur. Bu sorunun net bir cevabı yoktur: duvarların durumuna göre karar verebilirsiniz. Herhangi bir deformasyon, kir, leke görünmeyen duvarları 5-6 yıldan fazla kullanabilirsiniz. Bununla birlikte rutubet faktörü de önemlidir. Bu durumda her yıl boya ve badana uygulamak gerekebilir.

BOYA ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR NE

LERDİR?

Boyanın rengi, dayanıklılığı, silinebilir olması, küf ve mantar oluşmasına engel olması gibi özelliklere bakılmalı.

HER İÇ CEPHE BOYASI İLE EV BOYANIR MI?

Yağlı, akrilik, saten…Bir boyanın iç cephe boyası olması evinizin duvarlarını onunla boyayabileceğiniz anlamına mı geliyor? Maalesef çok sevdiğiniz bir boya çeşidi duvarınız için uygun olmayabilir. Örneğin saten iç cephe boyaları duvarlarınız pürüzsüzse kullanılması ideal bir boya çeşididir.

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HEMEN TEKLİF ALIN
Insert math as
Block
Inline
Additional settings
Formula color
Text color
#333333
Type math using LaTeX
Preview
\({}\)
Nothing to preview
Insert